Sluiten

Alles over het Coronavirus

Alle updates omtrent het Coronavirus!

Laatste update: 02-04-2020, 14.00u

Lees hier meer

Lees hier alle updates over het Coronavirus!

Update 02-04-2020 14.00u.

Naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen tegen Corona (en de verscherping hiervan), zijn dit de maatregelen die de Leistert heeft genomen. Alle maatregelen gelden op dit moment tot/met 28 april.

Alle gasten met een reservering in bovengenoemde periode worden door ons gebeld met een aanbod tot omboeken in de periode 2020/2021.

Buitenhof de Leistert:

 • Bungalows: alle bungalowgasten t/m aankomst 28 april zijn/worden gebeld. Nadat bekend wordt wat de maatregelen na 28 april worden, gaan we gasten met een boeking in die verblijfsperiode ook bellen. Dit doen we op volgorde van aankomstdatum. Reserveringen dienen te zijn gemaakt in gezinsverband, met maximaal 3 bezoekers (niet behorende bij het gezin). Wij controleren dit per reservering. De reserveringen kunnen omgeboekt worden naar een verblijf in 2020 of heel kalenderjaar 2021.

Camping de Leistert:

 • Jaarplaatsen: jaarplaatsen hebben hun eigen sanitair en kunnen gebruik maken van hun caravan/chalet. 
 • Seizoenplaatsen: seizoenplaatsen hadden al de mogelijkheid om hun verblijf om te boeken naar bijvoorbeeld een seizoenplaats in 2021. Ook diegenen die afgelopen weekend hebben besloten om toch te komen, worden nu alsnog gebeld met de mogelijkheid om hun reservering om te zetten naar 2021 of hun caravan te laten staan in afwachting van het moment dat gebruik hiervan weer mogelijk is. 
 • Voorseizoenplaatsen: voorseizoenplaatsen hadden al de mogelijkheid om hun verblijf om te boeken naar bijvoorbeeld een voorseizoenplaats in 2021. Ook diegenen die afgelopen weekend hebben besloten om toch te komen, worden nu alsnog gebeld met de mogelijkheid om hun reservering om te zetten naar 2021 of hun caravan te laten staan in afwachting van het moment dat gebruik hiervan weer mogelijk is.
 • Kamperen met privé sanitair: Deze plaatsen hebben hun eigen sanitaire voorzieningen en kunnen dus gewoon komen. Gasten die niet willen komen, kunnen omboeken naar een periode later in 2020 of heel kalenderjaar 2021.
 • Lodges, Glamping Tenten en Simple Camp met douche: Deze accommodaties hebben hun eigen sanitaire voorzieningen en kunnen dus gewoon komen. Gasten die niet willen komen, kunnen omboeken naar een periode later in 2020 of heel kalenderjaar 2021.
 • Leistert Cabins, Simple Camp zonder douche en Safaritenten: Deze accommodaties hebben geen volwaardige sanitaire voorzieningen en zullen dus door ons gebeld worden met een aanbod tot omboeken in 2020/2021.
 • Camperplaatsen: Omdat het op dit moment onduidelijk is of stortplaats chemisch toilet nog geopend mogen zijn, nemen wij met deze gasten contact op, nadat hier duidelijkheid over is.  

Update 27-03-2020 12.30u.

We hebben ons best gedaan om al jullie vragen en opmerkingen van de afgelopen dagen te verwerken in een passend voorstel. 

Dit voorstel zal zijn:

 1. Je komt gewoon voor het geboekte verblijf
 2. Je besluit om niet te komen en maakt gebruik van een voucher/tegoedbon, waarmee je in een later stadium alsnog naar de Leistert kunt komen. De voucher/tegoedbon geldt voor het restant van 2020 en heel het kalenderjaar 2021!

Voor de volgende objecttypes geldt de volgende regeling:

 • Bungalows: alle bungalowgasten t/m aankomst 6 april zijn gebeld. Nadat bekend wordt wat de maatregelen na 6 april worden, gaan we gasten met een boeking in die verblijfsperiode ook bellen. Dit doen we op volgorde van aankomstdatum. 
 • Toeristische kampeerders: alle kampeergasten t/m aankomst 6 april zijn gebeld. Nadat bekend wordt wat de maatregelen na 6 april worden, gaan we gasten met een boeking in die verblijfsperiode ook bellen. Dit doen we op volgorde van aankomstdatum. 
 • Voorseizoengasten: alle voorseizoengasten worden in de komende dagen gebeld. Zij kunnen gebruik maken van de voucher/tegoedbon als ze besluiten niet te komen.
 • Seizoengasten: alle seizoengasten worden in de komende dagen gebeld. Zij kunnen gebruik maken van de voucher/tegoedbon als ze besluiten niet te komen.

Update 26-03-2020, 17.38u

Afgelopen week informeerden wij je al over de gevolgen van de uitbraak van het Corona-virus voor Recreatiepark de Leistert. De camping gaat open. De faciliteiten blijven echter tot nader order gesloten. De verantwoordelijkheid om ons park open te kunnen houden, ligt nu bij onszelf en bij jullie, onze gasten. 

Lees onderstaande maatregelen door, waarmee we ons best doen om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Algemene richtlijnen:
- blijf zoveel mogelijk op je eigen plaats
- Even kletsen met de buren mag, maar hou minimaal 1,5 meter afstand
- Een stukje wandelen mag, maar vermijd contacten
- Visite van buitenaf is niet toegestaan

Check in en ontvangst bij de receptie:
 • Kom niet met het hele gezin naar de receptie toe, kom slechts met één persoon
 • Betaal uitsluitend via de pinautomaat
 • De meterstanden sturen we jullie toe via de e-mail, print deze uit, onderteken het document en lever in bij de receptie
 • Voor de veiligheid hebben wij afzetlinten op de receptie gespannen, om voldoende afstand te houden tot de balie. Respecteer deze afstand.
 • Gezien de grootte van onze receptie hebben wij het aantal gasten aanwezig in de receptie gemaximeerd op 5 personen. Wacht buiten of kom later terug als dit aantal gasten al aanwezig is in de receptie. 
Gebruik toiletgebouwen:
Ook bij het gebruik van onze toiletgebouwen is het belangrijk om je aan te passen naar de omstandigheden:
 • Blijf zo kort mogelijk in het toiletgebouw, zodat iedereen de kans heeft om het toiletgebouw te gebruiken
 • Is het toiletgebouw van je keuze te druk, ga niet naar binnen. Loop door naar een ander gebouw of stel je bezoek even uit
 • Ruim je eigen rommel op
 • Gebruik het gebouw niet als samenkomstruimte en blijf uberhaupt niet in groepjes hangen op de camping. 
 • Voor onze jaargasten is het niet toegestaan om gebruik te maken van onze centrale toiletgebouwen, aangezien zij eigen sanitaire voorzieningen hebben op de plaats.
 • Bewaar minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar
 • En als allerbelangrijkste: WAS JE HANDEN!
Gebruik speelvoorzieningen buiten:

Helaas zijn onze indoor speeltuinen gesloten. We hopen jullie hier snel weer te mogen ontvangen. Ook voor onze speelhoekjes en speeltuinen buiten, vinden we het belangrijk om enkele aandachtspunten aan te geven:

 • Is de grote speeltuin of het speelhoekje van je keuze te druk, loop dan een stukje verder. De Leistert heeft heel veel speelvoorzieningen, er is zeker ergens een speelvoorziening die op dat moment rustig is. Loop ook eens een rondje over Buitenhof de Leistert. Ook hier staan veel speelvoorzieningen, waar het op dit moment zeker rustig is. 
 • Was je handen voordat je naar speelvoorzieningen gaat, was ze ook weer als je op je plaats terugkomt.
 • Houd afstand van 1,5 meter met andere gasten
 • Ga niet met een hele groep tegelijk naar de speelvoorzieningen, als we allemaal een beetje rekening houden met elkaar, kunnen de kinderen toch regelmatig lekker spelen. 
 • En oh ja, hadden we het al gezegd? WAS JE HANDEN! 

---------------------------------------------------------------------

Update 24-03-2020, 11.15u

De verscherpte maatregelen die gisteravond zijn aangekondigd, zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor ons als recreatiepark.
We gaan deze week gebruiken om overleg te plegen met de gemeente en andere instanties om te bepalen wat verstandig en wat haalbaar is. De Leistert staat voor vakantieplezier, maar dit moet op een verantwoorde wijze gebeuren.
 
Concreet houdt dat op dit moment in dat wij hebben besloten dat het opbouwen voor de seizoen- en voorseizoengasten, wat gepland stond voor morgen en overmorgen, geen doorgang kan vinden.
Wij brengen alle kampeergasten (dus ook toeristisch en jaargasten) uiterlijk donderdagavond op de hoogte wat dit betekent voor de start van het kampeerseizoen.
De gasten van Buitenhof de Leistert laten we ook uiterlijk donderdagavond weten wat de consequenties van deze maatregelen zijn. 
 
We kunnen ons voorstellen dat je heel erg graag wilt weten wat dit voor jouw boeking betekent (ook als je bijvoorbeeld met Pasen komt, of iets later). Wellicht kun jij je echter ook voorstellen, dat wij op dit moment nog niet op alle vragen een antwoord hebben, noch iedereen tegelijkertijd te woord kunnen staan. We willen je dan ook vriendelijk, maar dringend verzoeken om geen contact met ons op proberen te nemen.
 
Wij zullen contact met je opnemen, op die manier kunnen we iedereen te woord staan. Gezien de omstandigheden kiezen we ervoor om dit op volgorde van aankomstdatum te doen.

---------------------------------------------------------------------

Update 16-03-2020, 12.18u

De maatregelen die genomen zijn rondom het Coronavirus hebben ook effect op de bedrijfsvoering van Recreatiepark de Leistert. Wij informeren je graag over alle maatregelen die wij noodgedwongen hebben moeten nemen en welke per direct ingaan.

Recreatiepark de Leistert blijft geopend, echter alle faciliteiten (m.u.v. de supermarkt, midgetgolfbaan en de fietsverhuur) zullen tot en met 6 april gesloten zijn en er worden geen recreatie-activiteiten georganiseerd.

Gasten die tot en met 6 april (dus ook de reserveringen met aankomst op 6 april) een verblijf op Recreatiepark de Leistert hebben geboekt blijven van harte welkom in de bungalows, huurobjecten op de camping en op de kampeerplaatsen.
Je hebt hierbij als gast drie opties:

1.Je besluit gewoon te komen naar Recreatiepark de Leistert. Wij zullen er alles aan doen om ondanks de beperking in faciliteiten je een mooi verblijf te bieden. 
2.Je besluit je reservering te verplaatsen naar een later tijdstip dit jaar. De reservering kan verplaatst worden naar een verblijf in 2020.
3. Je besluit je verblijf te annuleren. Alhoewel we het jammer vinden je niet nu of later op ons park te verwelkomen, kan dit volgens de geldende annuleringsvoorwaarden. Raadpleeg je verzekeraar (indien je de annuleringsverzekering niet bij de Leistert hebt afgesloten) naar de voorwaarden, deze kunnen verschillen.

Wij zullen iedereen die tot en met 6 april een vakantie heeft geboekt deze week telefonisch benaderen om te bespreken welke optie je het beste past. Hierbij verzoeken wij iedereen om niet zelf te gaan bellen! Let op; heb je geboekt via een touroperator, neem dan wel zelf contact op met deze touroperator Onze receptiemedewerkers zullen, op volgorde van aankomstdatum, contact met je opnemen.

Uiteraard zijn deze maatregelen voor niemand plezierig, we vertrouwen echter op ieders begrip dat de gezondheid van onze gasten én medewerkers meer dan ooit onze prioriteit heeft.

Uiteraard betreuren wij de maatregelen die we hebben moeten nemen, we vertrouwen echter op ieders begrip dat de gezondheid van onze gasten én medewerkers meer dan ooit onze prioriteit heeft.