Ga direct naar:

Er even lekker tussenuit!

Musea

Limburg kent een rijke historie die terug te vinden is in de vele musea. Met leuke workshops en doe-activiteiten voor de kinderen is het musea een leuk dagje uit voor het hele gezin. 

Openluchtmuseum Eynderhoof 

In het museum Eynderhoof kun je beleven hoe de mensen rond 1900 werkten, woonden, leefden en speelden in het gebied de Peel. Openluchtmuseum Eynderhoof is een echt doe-museum. In het museum kun je van alles zien, beleven en bewonderen. De kinderen kunnen er heerlijk spelen en knutselen. De woensdagen zijn speciale kinderdoedagen, waar de kinderen kennismaken met oude ambachten. Op elke zondag wordt er een extra activiteit georganiseerd voor alle leeftijden. Eynderhoof is van april t/m oktober geopend. Bekijk hier de website over het museum Eynderhoof.

Museum Terug in de Tijd

Museum Terug in de Tijd is gelegen in het plaatsje Horn. Het museum laat voorwerpen zien die gebruikt werden vanaf het jaar 1850 tot 1980. Met name de jaren 50 en 60 staan hierin centraal. Beide etages waar het museum uit bestaat zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum is het hele jaar geopend. Kijk voor exacte openingstijden en meer informatie op de website van museum Terug in de Tijd

Limburgs Museum

In het Limburgs Museum maak je een ontdekkingstocht door de tijd. Het verhaal van de mens in Limburg staat centraal in dit museum. Geschiedenis, tradities en leefstijlen worden op een leuke en educatieve manier verteld beginnend vanaf de prehistorie naar het heden. Voor kinderen is er van alles te doen. Zo kunnen ze zich onder andere vermaken in het doe-hoekje, koken of een glas- en loodraam ontwerpen. Het museum is het hele jaar geopend m.u.v. enkele feestdagen. kijk voor meer informatie op de website van hetLimburgs museum.

Kasteelmuseum Hoensbroek

In kasteel Hoensbroek ga je terug in de tijd. Het kasteel neemt je mee naar de middeleeuwen in de tijd waar de ridders het kasteel nog bewoonden. Het oudste gedeelte van het kasteel stamt uit het jaar 1250. Bekijk de omgeving vanuit de uitkijk- en verdedigingstoren of neem een kijkje in de donkere kerker van het kasteel. Met prachtige zalen, vertrekken, plafondschilderingen, kroonluchters en portretten komt het verhaal van vroeger weer helemaal tot leven. Het kasteel heeft maarliefst 40 authentiek ingerichte kasteelvertrekken en is een van de grootste kastelen van Nederland. Het kasteel is het hele jaar geopend m.u.v. enkele feestdagen. Kijk hier voor meer informatie over kasteel Hoensbroek.