Ga direct naar:

Er even lekker tussenuit!

Natuur

In de buurt van het park bevinden zich verschillende natuurparken die het ontdekken zeker waard zijn. Met de uitgestrekte bossen, heidevelden en de Maasoevers is de omgeving perfect voor een leuke fiets- of wandeltocht.

Touchscreen met toerististische informatie

Bij de receptie bevindt zich een touchscreen met toeristische informatie over de omgeving. Je kunt hier zelf je eigen fiets- en wandelroutes uitprinten. Informatie over leuke evenementen, daguitstapjes, shoppen of lekkere eet- en drankgelegenheden in de buurt vindt je op het scherm allemaal terug.  

Nationaal Park De Groote Peel

Natuurgebied De Groote Peel is een hoogveengebied van ruim 1400 hectare groot. Het is vooral bekend om haar vogelrijkdom en het waterrijke landschap. Bij bezoekerscentrum De Pelen kun je terecht voor leuke wandelroutes, fietsroutes en informatie over het gebied. Vanuit het centrum worden iedere week leuke en informatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk hier voor meer informatie over Nationaal Park de Groote Peel.

Natuurgebied Leudal

Vlakbij het park ligt Natuurgebied Leudal. Het ongeveer 900 ha grootte gebied staat vooral bekend om haar beekdalen, loof- en naaldbomen, landduinen, heidegebied en bosvennen.  Daarnaast is ook de fauna zeer divers. Zo kun je er zomaar vossen, bevers en herten tegenkomen. De vele verschillende vogelsoorten maken het een schitterend gebied voor te wandelen en te fietsen.  Er lopen dan ook diverse wandel- en fietsroutes dwars door het gebied. Voor meer informatie kijk op de website van bezoekerscentrum Leudal.

Ruiterpaden

Door het natuurgebied Leudal lopen verschillende ruiterpaden. Deze bevinden zich ook in het bosgebied de Ophovense Zandberg, gelegen achter onze vakantiewoningen. Op 1 a 2 km afstand van het park ligt manege Stal Cuypers. Deze verzorgen zowel buiten- als binnenritten.

Nationaal park de Meinweg

Natuurgebied De Meinweg is een uniek gebied van ongeveer 1800 ha. De uitgestrekte heidevelden, beekdalen en vennetjes vormen de karakter van de Meinweg.  Het hoogteverschil in dit gebied zorgt voor verschillende terrassen met steile overgangen. Deze terrassen zijn ontstaan door de drie breuklijnen die door het gebied lopen. Door deze breuken heeft het gebied een ongekende rijkdom aan planten en dieren. Zo kun je er onder andere nog wilde zwijnen en adders tegenkomen. De uitgestrekte heidevelden, beekdalen en vennetjes vormen de karakter van de Meinweg. Kijk voor meer informatie op de website van het bezoekercentrum van de Meinweg.