Ga direct naar:

Er even lekker tussenuit!

Shoppen & Steden

Designer Outlet Roermond

Het Designer Outlet Center in Roermond is het grootste Outlet Center van de Benelux en Duitsland. Het outlet heeft ruim 150 shops met meer dan 200 luxe designermerken zoals Armani, Diesel, Hugo Boss, Salvatore Ferragamo en Strenesse. De kortingen variëren allemaal van 30 % tot maar liefst 70% van de reguliere winkelprijs. Het outlet is 7 dagen per week geopend en je kunt er goedkoop en gemakkelijk parkeren. Vanuit Outlet loop je in ongeveer 3 minuten al naar de sfeervolle binnenstad van Roermond. Kijk hier voor meer informatie over het Designer Outlet Roermond.

Maasboulevard Venlo

De maasboulevard in Venlo bestaat uit ongeveer 30 winkels met daarbij een stadspark en een passantenhaven. De boulevard is in 2010 flink uitgebreid. De winkels op de Maasboulevard zijn 7 dagen per week geopend. Parkeren kan onder de Maasboulevard zelf in een speciaal aangelegde parkeergarage. De Maasboulevard sluit perfect aan op de historische stadskern van Venlo met zijn verschillende pleinen met terrasjes.

Thorn | het witte stadje

Het witte stadje Thorn is een enorme trekpleister voor toeristen. De rijke geschiedenis van Thorn gaat terug naar het einde van de 10e eeuw. Het in der loop van tijd ontwikkelde miniatuurvorstendom onder leiding van een abdis had zijn eigen rechtspraak en munt. Dit eindigde in het jaar 1794 met de komst van de Fransen. Nadat de adellijke kloosterdames vluchtten, voerden de Fransen een belasting in op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking metselde de ramen dicht om de belastingaanslag te beperken. Om de bouwsporen te verbergen werden de huizen wit gekalkt en zo is het witte stadje ontstaan. De kern van Thorn is inmiddels een beschermd stadsgezicht. Het witte stadje heeft naast zijn witte huizen ook de prachtige Abdijkerk uit de 14e eeuw en het gemeentemuseum “het Land van Thorn”.  De straten van het historische stadje zijn gevuld met maaskeien.

Brüggen

Het historische Brüggen in Duitsland ligt op ongeveer een half uur rijden van het park. Brüggen heeft diverse historische gebouwen waaronder een burcht, klooster, molen en kerk. Het historische stadcentrum staat bekend om zijn vele activiteiten het hele jaar door. Zo vindt er ieder jaar het wijnfestival, kasteelfestival en verschillende kerstmarkten plaats. Naast de vele historie is de natuur in de omgeving prachtig. Er zijn verschillende fiets- en wandelrouters uitgestippeld door het natuurpark Schwalm- Nette.