Sluiten

Info Coronavirus

Laatste update: 27-11-2021, 14.00uur

Bekijk alle Corona updates

De meest gestelde Coronavragen én antwoorden

Winter 2021

In welk seizoen kom je de Leistert bezoeken?

Een heerlijke tijd in de natuur van Limburg

Bekijk onze najaarsaanbiedingen

Kamperen in de winter

Stel je voor; je kinderen spelen recht voor je neus op hety kampeerveldje in de Robinia-houten speeltoestellen terwijl jij met een drankje in je had de barbecue aan slingert en neerploft in je favoriete luie stoel. Heerlijk toch! Zo hoort kamperen in Limburg te zijn...

De laatste jaren is kamperen in Limburg steeds aantrekkelijker geworden. De hete zomers en aangename voor- en naseizoenen zorgen steeds vaker voor een optimale kampeerbeleving.

Bekijk alle verblijfsmogelijkheden

Waarom een vakantiehuisje huren bij de Leistert in de winter?

 • Zoover score: 8,7
 • Google score 4,3 / 5,0
 • Beste bungalowpark van Nederland - 2019
 • Meest populaire vakantiepark - Bungalowspecials
 • Uitgebreid recreatieprogramma
 • Gratis toegang tot groot faciliteitenaanbod
 • Indoor speeljungle
 • Subtropisch zwembad, 3 restaurants, waterspeeltuin en dagstrand

Wij zijn trots op onze beoordelingen

De Leistert in de Winter

Winterarrangementen

Alle arrangementen bekijken

Verblijf bij de Leistert tijdens een populaire periode

Faciliteiten

Alle faciliteiten bekijken

Ken je Pluck & Pien al?

Meer Pluck & Pien

Wie zijn Pluck & Pien

Ontdek hier het verhaal

Oefen het Leistert lied

Beluister en zing mee!

Pluck & Pien Merchandise

Bekijk ze hier!

Wanneer je ook komt, er is altijd een activiteit!

Impressie subtropisch zwemparadijs

Meer foto's en video's bekijken

Veelgestelde vragen

Aankomst & Vertrek

Hoe kan ik een late uitcheck bijboeken?

Een late checkout is niet mogelijk voor reserveringen op Buitenhof de Leistert en alle verhuuraccommodaties op Camping de Leistert.

Voor kampeerplaatsen is een late checkout alleen buiten vakantieperiodes en feestdagen mogelijk, op basis van beschikbaarheid. Een late uitcheck bijboeken kan alleen in overleg met de receptie. We kunnen je dan ook informeren over de meerprijs. Via de website is dit niet mogeljik.

Contactgegevens receptie de Leistert:

info@leistert.nl
+31(0)475 493 030

Ik heb nog geen vakantiepasjes ontvangen. En nu?

De vakantiepasjes ontvang je enkele dagen voor aankomst, tenzij je 7 dagen of minder voor de aankomstdatum hebt gereserveerd. Wanneer je 3 dagen voor aankomst nog geen post van ons hebt ontvangen, kunt je natuurlijk altijd even contact opnemen met de receptie. Houd er echter wel rekening mee dat je de pasjes niet thuisgestuurd zult krijgen indien de betaling nog niet volledig was voldaan op het moment waarop wij de pasjes versturen. In dat geval kun je inchecken bij de receptie.

Wij sturen geen pasjes op naar huurders van de volgende accommodaties, aangezien hier ook een sleutel voor moet worden afgehaald;

 • Leistert Lodges
 • Leistert Cabins
 • Simple Camp Chalets
 • Glamping Tenten
 • Safaritenten
 • Kampeerplaatsen met Privé Sanitair
Kan ik na sluitingstijd van de receptie inchecken?

Ja, indien de receptie gesloten is dan kun je de vakantiepas en eventuele sleutel ophalen bij Restaurant La Selva Food & Drinks. Wij stellen het op prijs dat je, indien je een late aankomst hebt, dit kenbaar maakt bij de receptie.

Kan ik op de dag van aankomst en vertrek al/nog gebruik maken van de faciliteiten?

Ja, zowel op de dag van aankomst als op de dag van vertrek kun je de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten op het park. Auto's dienen dan wel buiten de slagboom op de (gratis) parkeerplaats geparkeerd te worden.

Moeten we nog inchecken als we alle pasjes thuis hebben ontvangen?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Indien je verder nog vragen hebt kun je uiteraard terecht bij de receptie. We sturen geen recreatieprogramma mee. Deze kun je vinden in onze Leistert app en op onze website. 

Tot hoe laat kan ik inchecken en uitchecken?

Inchecken
Je kunt vanaf 09.00 uur inchecken voor zowel Camping de Leistert alsook Buitenhof de Leistert. Wij nodigen je dan ook van harte uit om op de dag van aankomst al vanaf 's ochtends gebruik te komen maken van alle faciliteiten!

Toegang tot je kampeerplaats is mogelijk vanaf 12.00u (m.u.v. privé sanitair, vanaf 15.00u). De verhuuraccommodaties op de camping zijn vanaf 15.00u te betreden. Alle bungalows op Buitenhof de Leistert zijn vanaf 15.30u te betreden. Eerder betreden van de accommodaties is helaas niet mogelijk.

Uitchecken Buitenhof de Leistert
Op de vertrekdatum vragen wij je vriendelijk om de vakantiebungalow vóór 10.00u te verlaten. Uitchecken is niet per sé noodzakelijk maar mag natuurlijk wel, we zijn altijd benieuwd naar je ervaringen. De sleutelkaarten kun je deponeren in de brievenbus bij de slagboom van het park, de vakantiepasjes mogen eventueel bewaard worden en zijn nog de hele dag geldig. Op de schoonmaakwijzer die je in de vakantiebungalow vindt, kun je lezen hoe je de woning na vertrek achter dient te laten en waar je met afval terecht kunt.

Uitchecken Camping de Leistert
Op de vertrekdatum vragen wij je vriendelijk om de accommodatie (ook privé sanitair) vóór 10.00u 's ochtends te verlaten. Kampeerplaatsen dienen vóór 11.00u verlaten te zijn. De sleutels van de accommodatie kun je inleveren bij de receptie. De slagboom- en vakantiepasjes mogen eventueel bewaard worden, toegang tot het zwembad is nog de hele dag mogelijk. In de accommodatie ligt een aankomst- en vertrek informatie envelop met daarin de vertrekkersinformatie. Hier kun je lezen hoe je de accommodatie voor vertrek achter dient te laten en waar je met afval terecht kunt.

Alle vragen bekijken
Inklappen

Annuleren & aanpassen

Ik wil annuleren. Hoe gaat dit in z'n werk?

Indien je een annuleringsverzekering bij ons hebt afgesloten kun je het beste eerst de annuleringsvoorwaarden raadplegen. Deze vind je hier (onder het kopje annuleringsvoorwaarden).

Indien je zelf een doorlopende annuleringsverzekering hebt, neem contact op met je verzekeringsmaatschappij.

Heb je een annuleringsverzekering via de Leistert afgesloten, stuur dan een e-mail naar info@leistert.nl. Vermeld in deze mail je naam, reserveringsnummer en reden van annulering. Wij verwerken je annuleringsaanvraag zo spoedig mogelijk. 

Indien je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je de annuleringsvoorwaarden volgen die de RECRON voorschrijft. Deze vind je hier (onder het kopje RECRON voorwaarden Artikel 6 Annuleren) Kies hier de voorwaarden die voor jou van toepassing zijn. Indien je gebruik maakt van de RECRON voorwaarden kun je een e-mail sturen naar info@leistert.nl. Vermeld in deze mail je naam, reserveringsnummer en reden van annulering. Wij verwerken je aanvraag zo spoedig mogelijk.

Alle vragen bekijken
Inklappen

Reserveren

Is het mogelijk om een kinderbedje/kinderstoel bij te boeken?

Het is mogelijk om een kinderstoel en/of kinderbedje bij te boeken. De kosten hiervoor bedragen € 7,- per artikel per verblijf. Wil je beide artikelen bijboeken, kies dan voor het peuterpakket à € 12,50 per pakket per verblijf. Bijboeken kan eenvoudig via je Mijn-Leistert account.

Is het mogelijk om eerst een optie te nemen voordat ik boek?

Ja, een optie kunnen wij eenmalig voor maximaal 2 weken vastzetten, mits de beschikbaarheid dit toelaat. Het is niet toegestaan meerdere opties voor verschillende data of accommodaties in ons systeem te reserveren. Zodra de optie verlopen is vervalt deze, tenzij je vóór deze datum een seintje geeft dat je de optie graag om wilt zetten in een definitieve reservering. Let hierbij op dat je ook inderdaad een definitieve bevestiging ontvangt.

Is kinderbedlinnen inbegrepen bij de huur van een campingbedje?

Kinderbedlinnen is niet standaard inbegrepen bij een kinderbedje (campingbedje). Kinderbedlinnen is optioneel bij te boeken à € 4.25,- per setje. Heb je al gereserveerd, maar wil je dit alsnog bijboeken? Dit kan via Mijn-Leistert of via de receptie. Het kinderbedje is geen ledikant maar een campingbedje.

Kan ik met voorkeur voor een specifiek huisnummer/kampeerplaatsnummer boeken?

Ja, dit is mogelijk. Nadat je in het boekingsproces jouw e-mail adres hebt ingevuld kun je het veld ‘’voorkeursboeking’’ aanvinken. Je krijgt dan een plattegrond te zien met groene ballonnetjes bij alle plekken/nummers die nog beschikbaar zijn. Wanneer je op een van deze ballonnetjes klikt, kun je (tegen een meerprijs) een specifieke locatie kiezen.

Kan ik online met de ACSI/ADAC campingcard reserveren?

Ja, dat kan. Je kunt tijdens het boekingsproces bij het veld ‘’Heb je een vraag of opmerking?’’ invullen dat je in het bezit bent van de ACSI/ADAC campingcard. Op deze manier wordt de prijs handmatig door onze medewerkers gewijzigd, alvorens de definitieve bevestiging en factuur wordt verstuurd.

Bekijk hier de geldigheidsperiode van de ACSI Campingcard.

Bekijk hier de geldigheidsperiode van de ADAC Campingcard.

Mogen alleenreizende en/of groepen jongeren op het park verblijven?

Nee, dit is niet toegestaan. Alleenreizende en/of groepen jongeren worden niet toegelaten tot het terrein. De hoofdboeker van een reservering moet per definitie minimaal 21 jaar oud zijn.

Wat houdt een Kids Special bungalow in?

In en rondom een Kids Special bungalow zijn de volgende kindvriendelijk voorzieningen getroffen:

 • Bolderwagen
 • Kinderstoel
 • Kinderbedje
 • Kinderbox
 • Traphekje bovenaan de trap
 • Afgeschermde wandcontactdozen (let op: dit is van buitenaf niet te zien). 
 • Tuinomheining
 • Gethematiseerde kinderkamer
 • Afgesloten speeltuin, bereikbaar via de achtertuin
Wat houdt een kindvriendelijke bungalow in?

In en rondom een Kindvriendelijke bungalow zijn de volgende kindvriendelijk voorzieningen getroffen:

 • Bolderwagen
 • Kinderstoel
 • Kinderbedje
 • Kinderbox
 • Traphekje boven aan de trap
 • Afgeschermde wandcontactdozen (let op: dit is van buitenaf niet te zien). 
 • Tuinomheining
Zijn bedlinnen en handdoeken verplicht?

Om hygiënische redenen is de huur van bedlinnen verplicht (m.u.v. de Leistert Cabins en Simple Camp Chalets). Voor iedere gast ligt een bedlinnen set klaar in de accommodatie. Een handdoekenpakket is niet verplicht en is optioneel bij te boeken. De kosten hiervoor bedragen € 5,25- per pakket. Het pakket bestaat uit één kleine en één grote handdoek.

Alle vragen bekijken
Inklappen

Faciliteiten

Is er een BBQ in mijn accommodatie aanwezig?

Niet elk type bungalow heeft een BBQ ter beschikking. In de types 4B+, 4B+ KS, 6B+ KS, 8B+ KS, 6VIP, 6B+, 6 Wellness, 8B+ en 8 Culinair staat een Elektrische Weber BBQ. In de types 4 Buitenleven, 8 Buitenleven, 10 Buitenleven en 12 Buitenleven staat een luxe kolen BBQ. De overige types beschikken niet over een BBQ.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzingen van de apparatuur in mijn accommodatie vinden?

Gebruiksaanwijzingen van de apparatuur in je accommodatie kun je vinden op onze gastenservice pagina! Vul je bungalownummer in of kies zelf de accommodatie waarin je verblijft en krijg een overzicht van alle gebruiksaanwijzingen van de aanwezige apparatuur. Verder kun je via onze gastenservice pagina de inventarislijst van je accommodatie bekijken.

Via deze link kun je de gastenservice bezoeken.

Waar vind ik de code van het slot van de bolderwagen?

De code van het bolderwagenslot vind u op de ketel in de bijkeuken van uw accommodatie.

Waar vind ik het Recreatieprogramma?

Via de Leistert app ben je altijd op de hoogte van het actuele programma, en wij stellen je door middel van pushberichten automatisch op de hoogte van belangrijke wijzigingen in het programma. De Leistert app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Appstore van Apple.

Je kunt het recreatieprogramma ook hier op de website bekijken.

Wat is het nummer van mijn kampeerplaats/accommodatie?

Het nummer van de kampeerplaats/accommodatie is ongeveer een week voor aankomst bekend, tenzij je met voorkeur voor een specifiek nummer hebt geboekt. In dat geval is het nummer al eerder terug vinden op je reserveringsbevestiging. Enkel wanneer je met voorkeur boekt, heb je de garantie dat je deze plek zult krijgen.

Wat zijn de actuele openingstijden van La Selva Food & Drinks?

De actuele openingstijden staan vermeldt in onze Leistert app.

Welke stroomaansluiting is er op de camping? Heb ik een speciale stekker nodig?

Op de camping is een zogenaamde 'eurostekker' noodzakelijk. De technische benaming is een 3-pins CEE-Adapter van 230 Volt.

Welke vakantiebungalows hebben een (gas)haard?

Alle vakantiebungalows van onderstaande types hebben een gashaard.

 • 4B+
 • 4B+ KS
 • 4 Buitenleven
 • 6B+ KS
 • 6B+ Wellness
 • 6VIP
 • 8B+
 • 8B+ KS
 • 8B+ Culinair
 • 8 Buitenleven
 • 10 Buitenleven
 • 12 Buitenleven
 • 18LK
Welk koffiezetapparaat staat er in de accommodatie?

In alle vakantiebungalows op Buitenhof de Leistert is een koffiezetapparaat (filter maat 4) aanwezig. Uitzonderingen hierop zijn de Senseo-apparaten in de bungalowtypes: 6 VIP en 8 Culinair. In alle verhuurobjecten op Camping de Leistert is een Senseo-apparaat aanwezig. 

Zijn het zwembad en de speeljungle bij de prijs inbegrepen?

Ja, wanneer je een verblijf boekt ontvang je voor iedereen (boven de 3 jaar) in het reisgezelschap een pasje dat toegang verleent tot de waterspeelzone en La Selva Playground.

Alle vragen bekijken
Inklappen

Betalen en factureren

De schoonmaakkosten komen er extra bij, waarom?

De prijs die je op de beginpagina ziet bestaat uit de huurprijs + eventuele schoonmaakkosten. Wij zijn namelijk wettelijk verplicht om de schoonmaakkosten in de eerst zichtbare prijs op te nemen. Later worden deze beide bedragen uitgesplitst op de kassabon, vandaar dat het lijkt alsof deze later worden toegevoegd.

Indien je de huurprijs min (-) eventuele korting telt, plus (+) de schoonmaakkosten en plus (+) een eventuele kindvriendelijk toeslag, komt dat bedrag op hetzelfde als het bedrag op de beginpagina.

Ik krijg een betalingsherinnering van mijn 2e betaling, terwijl ik deze heb overgemaakt

Dit komt soms voor indien je de eerste betaling via IDEAL hebt voldaan.

Het rekeningnummer waarop je de overige betalingen gedaan dienen te worden wijkt namelijk af van het IDEAL rekeningnummer. Op de reserveringsbevestiging staat het juiste rekeningnummer vermeldt.
Heb je de betaling toch voldaan op onze IDEAL rekeningen ( NL45 RABO 0310 1965 15 of NL58 RABO 0310 9098 13) stuur dan een email met het reserveringsnummer, naam van de hoofdboeker en datum van overschrijving naar info@leistert.nl. Wij zullen het betaalde bedrag dan handmatig voor jullie overzetten naar jullie reservering.

Je ontvangt een bevestiging wanneer het bedrag verwerkt is. Let op: Dit kan enkele werkdagen duren.

Is mijn betaling in goede orde ontvangen?

Je ontvangt een betalingsbevestiging per e-mail zodra je betaling is verwerkt in ons reserveringssysteem. Dit kan maximaal 4 dagen duren.

Waarom betaal ik een kindertoeslag bij een kindvriendelijke bungalow?

Je betaalt een extra toeslag voor onze Kids Special- en Kindvriendelijke bungalows omdat hier extra kindervoorzieningen getroffen zijn.

Welke caravans staan er te koop?

Hier vind je de up-to-date verkooplijst!

Zouden wij het resterende bedrag of gehele bedrag bij aankomst/vertrek kunnen betalen?

Dit is niet mogelijk, je dient de betalingstermijnen zoals aangegeven op de reserveringsbevestiging aan te houden. Het verblijf moet in de meeste gevallen vooraf betaald worden. Enkel wanneer het een last-minute boeking betreft (tot 3 dagen vooraf), kun je bij aankomst betalen.

Alle vragen bekijken
Inklappen

Huisdieren

Waarom betaal ik voor het verblijf van mijn huisdier(en)?

Omdat accommodaties waarin huisdieren zijn toegestaan eerder en vaak meer vervuild worden gedurende het verblijf, zijn wij genoodzaakt om andere en grondigere (duurdere) schoonmaakmethoden toe te passen. Daarnaast zorgen wij voor voldoende hondenpoepzakjes op het terrein en voorzieningen als o.a. de hondendouche. Hierop is de extra toeslag gebaseerd.

Zijn mijn honden welkom?

Op Buitenhof de Leistert (het bungalowpark) zijn honden buiten de accommodaties overal welkom. Op Buitenhof de Leistert zijn diverse huisdiervriendelijke bungalows beschikbaar. Deze zijn via de website en de receptie te boeken. Op Camping de Leistert zijn honden toegestaan op het hiervoor bestemde kampeerveld Reppel, in de Plaza en op de aangegeven looproute van veld Reppel naar de uitgang van de camping. In alle overige zones, dus ook in de waterspeelzone en in alle restaurants zijn honden niet toegestaan (ook niet aangelijnd). Per reservering zijn 2 honden toegestaan. 

Alle vragen bekijken
Inklappen
i
De getoonde prijs is op basis van twee personen.
i
Dit is de all-in prijs voor X personen. De prijs is inclusief schoonmaakkosten, bedlinnen, reserveringskosten, toeristenbelasting en lokale heffingen.
Zoek en boek