Verantwoord en duurzaam

Vakantiepark met oog voor de toekomst

Duurzaamheid is een onderwerp dat bij ons, Recreatiepark de Leistert, hoog in het vaandel staat. De Leistert erkend het toenemende belang van duurzaamheid en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Als vakantiepark zijn we ons bewust van de invloed die onze bedrijfsvoering heeft op de directe omgeving, maatschappij en het milieu. Als organisatie stellen we onszelf dan ook verantwoordelijk voor het verduurzamen van producten, diensten en bedrijfsprocessen om bij te dragen aan het onderhouden en realiseren van een leefbare omgeving.

Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om niet alleen onze gasten te ontzorgen maar ook om een juiste balans te vinden en hanteren tussen mens, planeet en dier. Hiermee is de Leistert niet alleen een van de meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland, we dragen daarnaast grote zorg voor de toekomst van de jongste generatie.

Wat wij doen om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving:

Zonnepanelen
Op het dak van Restaurant La Selva Food & Drinks zijn ruim 100 zonnepanelen geplaatst waarmee we zelf stroom opwekken! Hiermee zijn wij voor een deel zelfvoorzienend en zijn we minder afhankelijk van externe energietoevelering.

Duurzame verlichting
In alle faciliteiten en voorzieningen hebben we de 'normale' verlichting vervangen voor LED verlichting. Een LED-lamp is tot wel 90% zuiniger dan een gloeilamp en heeft daarnaast ook nog eens een vele langere levensduur!

Verder zorgen lichtsensoren ervoor dat de verlichting niet onnodig lang brandt en uitsluitend aan gaat wanneer noodzakelijk.

Afvalscheiding
Op ons park wordt er veel aandacht besteed aan afvalscheiding, wat ervoor zorgt dat er minder restafval overblijft. Hoe minder restafval, des te minder energie er nodig is voor afvalverwerking. Onder aan de streep zorgt de afvalscheiding voor een lagere uitstoot van broeikasgassen.

Hoe zorgen wij voor goede afvalscheiding?
Op ons park bevinden zich PMD afvalcontainers bij het milieustation. Hiermee moedigen wij onze gasten aan om de hoeveelheid restafval te beperken. Daarnaast zijn de servicesetjes voor de gasten voorzien van een een PMD zak. Ook staan er in alle bungalows prullenbakken met een PMD sticker.

Fietsverhuur
Middels onze fietsverhuur stimuleren wij onze gasten om de auto zo min mogelijk te gebruiken tijdens hun vakantie. Het is mogelijk om gewone of elektrische fietsen te huren waarmee je zonder enige uitstoot lekker het park en de omgeving kunt verkennen. Fietsen is niet alleen gezond maar ook nog eens goed voor de leefomgeving!

Energielabels
Alle bungalows op Buitenhof de Leistert zijn voorzien van een energielabel.

Bekijk hier het overzicht

Beleef de Leistert

Ontdek de Leistert app

Op zoek naar het laatste nieuws of informatie over het park en de omgeving? Het kan allemaal met de Leistert app. Download de app gratis in de Google Play Store en App Store.

Plattegrond

Download onze plattegrond met daarop alle faciliteiten, vakantiewoningen, glamping- en kampeerplaatsen voor de ideale voorbereiding op je vakantie!

Plattegrond downloaden
i
Dit is de all-in prijs voor X personen. De prijs is inclusief reserveringskosten, toeristenbelasting en lokale heffingen.
i
Dit is de all-in prijs voor X personen. De prijs is inclusief schoonmaakkosten, bedlinnen, reserveringskosten, toeristenbelasting en lokale heffingen.
Zoek en boek