Ga direct naar:

Er even lekker tussenuit!

Uitstapjes

Attractiepark Toverland

Beleef de magische wereld van attractiepark Toverland vol spanning en avontuur. Reusachtige achtbanen, vrolijke familie-attracties en klimtoestellen vindt je in de sfeervolle themagebieden op het park. Het indoorgedeelte bestaande uit 2 grote hallen is vooral voor de allerkleinste kinderen. Buiten vindt je de snelste houten achtbaan van de Benelux de Troy en het nieuwste gedeelte de Magische Vallei. In de Magische Vallei ontmoet je de bijzondere bewoners van de vallei die je meenemen op een wildwaterexpeditie over de Djengu River. Voor meer informatie en openingstijden kijk op de website vanattractiepark Toverland.

GaiaZOO

Dierentuin GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. In het park zie je o.a. de machtige gorilla’s, neushoorns, giraffen en razendsnelle cheeta’s. In het nieuwe gebied ontmoet je vele exotische vogels, wasberen en schildpadden. Voor de kids is er ook de dinodome en de jungletour, waar ze kunnen klauteren over spannende touwbruggen en hoge klimtorens.  GaiaZOO is in 2013 uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland. Kijk voor meer informatie en alle diersoorten op de website van dierentuin GaiaZOO.

Fun Forest

Klimpark Fun Forest heeft 9 parcoursen op 4 tot 15 meter hoogte. Vanaf 5 jaar kun je al klimmen op het kidsparcours. Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen beweeg je je door de bomen. Door de opbouw in moeilijkheidsgraad is het parcourse geschikt voor jong en oud. Het klimmen duurt 3 uur inclusief de veiligheidsinstructie. Het klimpark is open van maart t/m november. Voor extra informatie bekijk de website van Fun Forest.

Aardbeienland

Aarbeienland heeft alles wat te maken heeft met aardbeien. Kassen, velden, tuinen en grotten vormen het park. Kinderen kunnen er puzzelen, meedoen aan de speurtocht en natuurlijk zelf proeven. De meest populaire activiteit blijft het zelf plukken van de aardbeien. De kinderen mogen zelf op het aardbeidenveld de mooiste aardbeien plukken. Als verrassing krijgen de kinderen een aardbeienplantje mee voor thuis. Het park is geopend van april t/m oktober. Voor meer informatie kijk op de website van Aardbeienland.

Klein Zwitserland

Naast Klimpark Fun Forest ligt het Speelpark Klein Zwitserland. In deze buitenspeeltuin gelegen in de bossen kunnen de kinderen heerlijk klimmen, klauteren en ravotten. Het bestaat uit een kleuterland, piratenland en avonturenbos. Met de hoogste schommel en de langste buisglijbaan van Europa heeft het park zelfs 2 unieke speeltoestellen. In de weekenden en vakantieperiodes biedt Klein Zwitserland een boordevol programma aan met allerlei activiteiten. Voor meer informatie over de activiteiten en openingstijden kijk op de website van Speelpark Klein Zwitserland.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt heeft meer dan 20 thema-attracties waaronder de Wickie Coaster en de K3-Zweefmolen. Ontmoet Wickie de Vicking, Maya de Bij en Plop en zijn vriendjes in het park zelf. Met de leuke Bumbo show kijken de kleintjes hun ogen uit. Bij mooi weer is er nog een klein buitengedeelte met een aantal leuke attracties. Bekijk ook de website van Plopsa Indoor Hasselt.

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. Midden in het park ligt een grote speeltuin met terras. In het dierenpark wandel je langs herten, stekelvarkens, landschildpadden, apen en diverse roofdieren. Loop tevens door de grote volière om de vele parkietachtige om je heen te zien vliegen. In de grote kinderboerderij kun je de geiten en schapen zelf aaien. In het kriebelhuis maak je kennis met o.a. tropische kikkers, vogelspinnen, leguanen en wandelende takken. Kijk voor meer informatie op de website van Kasteelpark Born.

Kinderdrôme

Kinderdrôme biedt 4100m² aan binnen en buiten speelplezier voor kinderen t/m 12 jaar. Binnen heeft kinderdrome een grote apenkooi van drieverdiepingen met funshooters, rodelbaan, slingertouwen, luchtkussens en nog veel meer. Voor de allerkleinsten zijn er peuterhoeken ingericht met o.a. speelhuisjes, glijbanen , schommels en een ballenbak. Buiten zijn er o.a. trampolines, een skelterbaan, de powertower, een kabelbaan en een groot overdekt voetbalbeld. Bekijk ook de website van speeltuin Kinderdrôme.

Irrland

Irrland is een park gelegen in Duitsland met meer dan 80 attracties op een oppervlak van 300.000 m², waarvan 8000m² overdekt is. Je kunt er gebruik maken van de 800 barbecues en ligstoelen die je geheel gratis kunt gebruiken. Irrland heeft zelfs een eigen bespeelbaar vliegveld. Je kunt hier zelf als piloot vliegen of van de 18 meter hoge glijbaantoren af. Neem alvast een virtuele tour door Irrland of kijk voor alle attracties op de website van Irrland.

Natur- und Tierpark Brüggen

Natur- und Tierpark Brüggen gelegen in de historische plaats Brüggen in Duitsland, is een ouderwetse speeltuin met kleine dierentuin erbij. Je vindt er o.a. dwergezels, alpaca en zebra’s. Naast een 20-tal zoogdieren zijn er diverse vogelsoorten en is er een slangenhuis. Natur- und Tierpark Brüggen is vooral geschikt voor kleine kinderen. Bekijk voor meer informatie de website vanNatur- und Tierpark Brüggen.