Musea

Limburg kent een rijke historie die terug te vinden is in de vele musea. Met leuke workshops en doe-activiteiten voor de kinderen is het musea een leuk dagje uit voor het hele gezin. 

Openluchtmuseum Eynderhoof 

In het museum Eynderhoof kun je beleven hoe de mensen rond 1900 werkten, woonden, leefden en speelden in het gebied de Peel. Openluchtmuseum Eynderhoof is een echt doe-museum. In het museum kun je van alles zien, beleven en bewonderen. De kinderen kunnen er heerlijk spelen en knutselen. De woensdagen zijn speciale kinderdoedagen, waar de kinderen kennismaken met oude ambachten. Op elke zondag wordt er een extra activiteit georganiseerd voor alle leeftijden. Eynderhoof is van april t/m oktober geopend. Bekijk hier de website over het museum Eynderhoof.

Museum Terug in de Tijd

Museum Terug in de Tijd is gelegen in het plaatsje Horn. Het museum laat voorwerpen zien die gebruikt werden vanaf het jaar 1850 tot 1980. Met name de jaren 50 en 60 staan hierin centraal. Beide etages waar het museum uit bestaat zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum is het hele jaar geopend. Kijk voor exacte openingstijden en meer informatie op de website van museum Terug in de Tijd